026 - 4426739 | Westervoortsedijk 95, 6827 AW Arnhem
026 - 4426739 | Westervoortsedijk 95, 6827 AW Arnhem
Specialist in maatwerk
op het gebied van metaalbewerking
OFFERTE AANVRAGEN

Over ons

Al sinds 1918 is familiebedrijf ‘De Smidse’ een gevestigde naam in Arnhem. De heer Ten Broeke is toentertijd samen met zijn vrouw begonnen aan de van Rodenburgstraat te Arnhem. In de jaren ’30 verhuisde het bedrijf, toen nog J. W. ten Broeke genaamd, naar de Vossenstraat.

Na de Tweede Wereldoorlog ten tijde van de wederopbouw van Arnhem was er veel vraag naar: trappen, hekken, bordessen en zeer veel koperwerk. In 1948 is het bedrijf overgenomen door de stiefzonen Theo en Aloys Bartels. De naam veranderde in ‘De Smidse’.

In de jaren ’50 werd al het plaatwerk voor de grootste kranen in Nederland geleverd. Met hart en ziel werd gewerkt aan gieken, kabines en onderwagens. Met name door de passie voor het vak werden er vele creatieve oplossingen gezocht en gevonden. Vervolgens is in 1970 het bedrijf overgenomen door Theo jr. en Aloys jr. Inmiddels vonden nieuw gevestigde bedrijven de weg naar De Smidse. Al snel bleek het huidige pand niet meer geschikt voor een modern constructiebedrijf. Echter, expansie op de huidige locatie was niet mogelijk. In 1986 nam De Smidse zijn intrede in het nieuwe pand, gesitueerd aan de Westervoortsedijk. Grotere projecten konden hier gemakkelijker gerealiseerd worden. Tevens zorgden nieuwe, meer geavanceerde machines ervoor dat er een stuk efficiënter gewerkt kon worden. Inmiddels is de totale vloeroppervlakte van de Smidse ± 1800 m2 en heeft de vierde generatie, Edwin en Michel Bartels, het bedrijf onder hun beheer.

De Smidse is anno 2022 een modern bedrijf met high tech machines. Opvallend is dat de kracht van De Smidse nog steeds ligt op het gebied van uw specifieke wensen. Samen met u worden de wensen uiteen gezet en wordt er een passend en concreet plan gemaakt.

MEEDENKEN PROJECTEN

Elk maatwerk mogelijk

Spoedreparatie service

Al 100 jaar ijzersterk