026 - 4426739 | Westervoortsedijk 95, 6827 AW Arnhem
026 - 4426739 | Westervoortsedijk 95, 6827 AW Arnhem
Specialist in maatwerk
op het gebied van metaalbewerking
OFFERTE AANVRAGEN

Staal buigen

Het buigen van staal behoort tot de specialiteiten van De Smidse Metaal. Dit familiebedrijf dat al generaties lang bestaat, heeft alle vakkennis en geavanceerde machines in huis om staal te buigen in alle gewenste vormen.

Nieuwste technieken

De Smidse Metaal is meer dan 100 jaar geleden begonnen als een kleine “smidse”, maar door de jaren heen zijn wij steeds verder gegroeid. Na een aantal verhuizingen en uitbreidingen zijn we uitgegroeid tot een modern constructiebedrijf met een groot vloeroppervlak van ongeveer 1800 m2, waar High Tech machines en vakkundig personeel alle soorten metaalbewerking voor u uit kunnen voeren. Ook het buigen van staal.

Machines voor het buigen van staal

Staal buigen kunnen wij op verschillende manieren, en in elke gewenste radius. Dit is overigens een relatief nieuwe techniek. Het is nog niet zo heel lang geleden dat bochten in buizen werden gemaakt door twee halve buizen in een bochtvorm te kloppen, waarna ze aan elkaar gelast moesten worden. Met de geavanceerde machines die wij in huis hebben, is dat gelukkig al lang niet meer nodig en kan zeer efficiënt gewerkt worden. Wij hebben o.a. de volgende machines voor het buigen van staal:

 • Een pijpenbuigmachine voor alle soorten leuningen en kooiconstructies
 • Een Safan kantbank om hoeken te zetten in platen tot een dikte van 6 mm. Een lengte tot 3100 mm is mogelijk
 • Met onze Safa E-Brake elektronische kantpers wordt een zeer gelijkmatige drukverdeling gerealiseerd en kunnen we hoeken zetten in platen tot 4 meter breed en tot 6 mm dik
 • Met de profielenwals kunnen allerlei profielen gebogen worden in de gewenste radius.
 • De plaatwals voor plaatdiktes tot 10 mm en een maximale lengte van 2500 mm.

Staal buigen op maat

Voor zowel particulieren als bedrijven kunnen wij staal buigen, in kleine of grote oplagen en altijd in de juiste afmetingen. Ook speciale wensen zijn bespreekbaar, wij vinden samen met u een passende oplossing.

Contact

Wilt u meer weten over het buigen van staal? Neem vrijblijvend contact met ons op, onze vakmensen staan u met veel plezier te woord.

Route

Contactformulier

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

  Meedenken projecten

  Elk maatwerk mogelijk

  Spoed reparatie service

  Al 100 jaar ijzersterk