026 - 4426739 | Westervoortsedijk 95, 6827 AW Arnhem
026 - 4426739 | Westervoortsedijk 95, 6827 AW Arnhem
Specialist in maatwerk
op het gebied van metaalbewerking
OFFERTE AANVRAGEN

Metaal snijden

Heeft u een betrouwbaar bedrijf nodig dat metaal kan snijden? De Smidse Metaal is een metaalbewerkingsbedrijf waar u al meer dan 100 jaar terecht kunt voor al uw metaalsnijwerk en andere metaalbewerkingen, zoals buigwerk, plaatwerk, knippen en lassen. De Smidse is gespecialiseerd in maatwerk en staat voor een persoonlijke aanpak en kwaliteit in de afwerking.

Metaal snijden: verschillende technieken

Er zijn verschillende manieren om metaal te snijden. Enkele voorbeelden daarvan zijn:

Bij lasersnijden gebeurt het metaal snijden met behulp van een elektromagnetische laser. Het is een nauwkeurige manier om metaal te snijden, maar het warmt het metaal wel op. Dat geldt ook voor plasmasnijden. Door die opwarming, kan de samenstelling, de kleur en de vorm van het metaal veranderen. Watersnijden heeft dat nadeel niet; daarom werken wij bij de Smidse graag met onze speciale watersnijmachines.

Metaal snijden met een watersnijmachine

Waterstraalsnijden is een techniek die steeds vaker voorkomt in de metaalindustrie. Metaal snijden met deze methode biedt dan ook tal van voordelen. Zo is er ontzettend veel mogelijk wanneer deze techniek gebruikt wordt, zoals:

 • Ingewikkelde uitsneden in plaatwerk;
 • Een logo of andere complexe figuur uitsnijden uit koper;
 • Het maken bijzondere lettertypes in een marmeren gevelplaat.

De meest uiteenlopende materialen kunnen bewerkt worden met een watersnijmachine; niet alleen metaal, maar ook bijvoorbeeld rubber, glas of hout. Ook daarvoor kunt u overigens bij De Smidse terecht.

De Smidse gebruikt de watersnijtechniek veelvuldig voor het snijden van metaal. Het is veel vriendelijker voor het milieu dan andere methodes. Zo komen er bijvoorbeeld geen giftige gassen vrij bij het snijden. Ander voordelen zijn:

 • Het materiaal wordt niet thermisch belast;
 • Bij de snijrand vinden geen veranderingen plaats in de materiaaleigenschappen;
 • De snijrand is dan ook netje en schoon, zonder bramen, brandvlekken of andere oneffenheden;
 • Het te bewerken object blijft spanningsvrij.

Metaal snijden: een secuur werk

Met een waterstraalsnijder kunnen uiterst secure en gedetailleerde uitsneden gemaakt worden. De maximale plaatafmeting is 300×150 cm, maar de dikte van het metaal maakt bij het snijden met een watersnijder niets uit. Doordat er geen spanning komt te staan op het materiaal, en de temperatuur van de plaat gelijk blijft, zal de kwaliteit niet beïnvloed worden. De waterstraal die het metaal snijdt, wordt met een extreem hoge druk door een hele kleine opening geduwd, waardoor een hoge snelheid wordt gecreëerd. Het water wordt in de machine gemengd met een bepaalde hoeveelheid gemalen granaat (fijn zand). Daardoor kan de waterstraal met gemak door de dikste platen metaal heen snijden.

Meer weten over metaal snijden?

Heeft u vragen over metaal snijden? Of wilt u meer weten over de methodes die we hanteren en de mogelijkheden die u bij ons heeft wanneer het gaat om metaal snijden of andere vormen van metaalbewerking? Neem dan gerust contact met ons op; wij helpen u graag verder en denken bovendien gericht met u mee voor de beste oplossing voor uw project.

Route

Contactformulier

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

  Meedenken projecten

  Elk maatwerk mogelijk

  Spoed reparatie service

  Al 100 jaar ijzersterk